Högt i tak – men var har vi golvet?


Högt i tak – men var har vi golvet?

Högt i tak - men var har vi golvet? Föreläsning av Jeanette Larsson, Carpe Courage AB

Högt i tak – men var har vi golvet?

Föreläsningen Högt i tak – men var har vi golvet? handlar främst om mina erfarenheter av att vara kvinna och gay i en starkt manlig hierarkisk organisation. Med hjälp av mycket humor och värme tar jag upp flera av de händelser som engagerat mig, det jag har reagerat emot och de utmärkelser jag fått för mina insatser. Föreläsningen innehåller exempel på fördomar jag mött som skulle kunna inträffa i vilken organisation som helst. Vidare ingår polisorganisationens och medias reaktioner samt hur man valt att hantera olika situationer.

Högt i tak – men var har vi golvet? innehåller en hel del HBT- och mångfaldskunskap. Den är en inspirationsföreläsning som med humor hjälper dig som arbetsgivare att arbeta med värdegrunden i praktiken, se möjligheter i mångfalden och som uppmuntrar åhörarna till medmänsklighet och civilkurage, eftertanke och reflexion.

Föreläsningen kommer att förändra arbetsklimatet hos er, skapa värme, omtanke och öppna upp för diskussioner ni troligtvis tidigare saknat. Jag får ofta höra att föreläsningen är varm, engagerande, att den både rör, berör och upprör.

Tidsåtgång:    Föreläsning ca 1 – 1,5 timme och därefter öppen frågestund.

Pris:                Enligt överenskommelse beroende på uppdragets art och omfattning.

Röster om föreläsningen:

– Låt oss få TACKA Dig varmt för ditt eminenta föredrag i Johanneskyrkans församlingshem!! Det var också extra positivt för oss att det fanns ”utrymme” för det i Svenska Kyrkan som ibland är lite ”lam” och senfärdig! Du gör ett strålande och superviktigt arbete som är värt ALL uppmärksamhet. Varmt Lycka Till på ditt nya spår. Kör så’re ryker bara!!!
/P O B

– Jag har nu läst 86 ”one minute paper”. Det är en lovsång till dig. Hur många som helst som tycker du var fantastisk, spännande, modig och jätteduktig som föreläsare!
/ansvarig för utbildningarna på läkarprogrammet vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö.

– Det var en mycket inspirerande föreläsning! Du har ett vinnande sätt. Du är ärlig. Du är (verkar) inte ett dugg rädd för att lämna ut dig själv och visa dig från din verkliga och personliga sida. Bra! Det är då det blir intressant och det känns meningsfullt för oss som publik att lyssna. Jag hoppas verkligen att vi får tillfällen att ta hit dig igen!
/Läkarprogrammet, Skånes Universitetssjukhus

– Jag ska ta alla chanser att göra reklam för dig Jeanette. Önskar att du blir ett obligatoriskt inslag i all lärarutbildning och lärarfortbildning. Allt gott!
/Läkarprogrammet, Skånes Universitetssjukhus

– Tack för en fantastisk föreläsning. Jag vet hur ansträngande det är att ge allt i den här typen av föreläsningssammanhang och uppskattar därför också desto mer när jag träffar någon för vilken innehållet verkligen är på allvar. Ofta har man ju liknat föreläsarens roll med skådespelarens. Det är i ögonblicket det händer och man kan aldrig upprepa exakt samma ”föreställning”. Det är i rummet och samspelet med åhörarna/publiken själva ”transaktionen” sker.
/Läkarprogrammet, Skånes Universitetssjukhus

– Det var underhållande, roligt, berörande, informativt, tänkvärt, sorgligt ja alla ingredienser som behövs för att fånga en publik fanns där. Tack Jeanette Larsson för en jättebra och viktig föreläsning ♥ som alla borde lyssna på och ta till sig om dessa viktiga ämne som du tar upp.
/Läkarprogrammet, Skånes Universitetssjukhus

– Tack för att jag fick möjligheten att komma på din föreläsning! Vid några tillfällen berörde du mig till tårar och fick mig engagerad. Tur att det finns personer som du som är modig, vågar stå för din sak och bara fortsätter!
/Läkarprogrammet, Skånes Universitetssjukhus

– Så fint och så intressant, vi satt som tända små ljus kring dina berättelser. Roligt, tankeväckande, sorgligt, omskakande, och framåtsyftande!! Så mycket en människa kan göra, bara hon vill vågar och står kvar i stormen!! Tack tack!!
/Läkarprogrammet, Skånes Universitetssjukhus

– Tack än en gång för din fantastiska föreläsning på Backagården i Höör igår!!
Du berörde verkligen med din historia. Skulle önska att hela världen kunde höra på dig!!
/LO Skåne

-Hej Jeanette,
Jag satt just och skulle skriva till dig! Jag ville säga att så många kollegor kommit förbi mitt kontor för att tacka för att vi bjudit in dig och för att säga hur bra det var. Flera har också tagit upp att de verkligen inte tycker att du behöver ursäkta dig för att din engelska kanske kommer halta, det var inget de märkt av alls – tänkte att det var bra att skicka vidare inför nästa gång du kanske får frågan om att tala på engelska.
Du gav oss stor inspiration, även till dem som var med via Skype som skrivit och tackat!
Kram
/Lunds Universitet, Kemiska Institutionen

Föreläsningen har vid minst två tillfällen utvärderats professionellt:

AkademikerKompetens, den 17 mars 2015:

Akademikerkompetens. Utvärdering, "Högt i tak - men var har vi golvet?"

Akademikerkompetens. Utvärdering, ”Högt i tak – men var har vi golvet?”

Akademikerkompetens. Utvärdering, "Högt i tak - men var har vi golvet?"

Akademikerkompetens. Utvärdering, ”Högt i tak – men var har vi golvet?”

SSG Säkerhetskonferens, den 16 mars 2016:

SSG Säkerhetskonferens 2016, Utvärdering Jeanette Larsson

SSG Säkerhetskonferens 2016, Utvärdering Jeanette Larsson