Visselblåsare i blåsväder2009-07 Jois Polisbild Leva juli
Innehåll

Föreläsningen handlar främst om mina erfarenheter av att vara kvinna och ”visselblåsare” i en starkt manlig hierarkisk organisation. Med hjälp av mycket humor och värme tar jag upp flera av de händelser som engagerat mig, det jag har reagerat emot och de utmärkelser jag fått för mina insatser. Föreläsningen innehåller exempel på fördomar jag mött som skulle kunna inträffa i vilken organisation som helst. Vidare ingår polisorganisationens och medias reaktioner samt hur man valt att hantera olika situationer.

Kanske minns du att polisen använde rasistiska namn i sitt utbildningsmaterial; ”Neger Niggersson” och ”Oskar Neger”? Kanske minns du att två höga chefer skrattade åt en transpersons självmord? Kanske minns du höga polischefer i Skåne som misstänktes för sexuella övergrepp mot kollegor och medarbetare?

I alla de fallen har jag, som värdegrundsansvarig, reagerat och agerat och därmed också fått känna av att hamna i blåsväder samtidigt som jag fått priser i civilkurage. Det blev till sist en ohållbar sits.

Visselblåsare i blåsväder är en inspirationsföreläsning som t ex hjälper dig som arbetsgivare att arbeta med värdegrunden i praktiken. Den uppmuntrar åhörarna till medmänsklighet och civilkurage. Föreläsningen kommer att förändra arbetsklimatet hos er, skapa värme, omtanke och öppna upp för diskussioner ni troligtvis tidigare saknat. Jag får ofta höra att föreläsningen är varm, engagerande, att den både rör, berör och upprör.

 

Tidsåtgång:   Föreläsning ca 1 timme och därefter öppen frågestund.

Pris:                Enligt överenskommelse beroende på uppdragets art.

Eventuella kostnader för resor och  övernattning tillkommer.

Välkommen att anlita Carpe Courage AB för att bredda er kompetens!

 

Föreläsningen har utvärderats professionellt vid ett tillfälle, 2016-03-16, där 92,4% svarade att föreläsningen var ”Utmärkt”!

SSG Säkerhetskonferens 2016:

 

SSG Säkerhetskonferens 2016, Utvärdering Jeanette Larsson

SSG Säkerhetskonferens 2016, Utvärdering Jeanette Larsson

 

Röster om föreläsningen efter SSG Säkerhetskonferens 2016, mars 2016:

 

SSG Säkerhetskonferens2016! Från en konferensdeltagare

SSG Säkerhetskonferens2016!
Från en konferensdeltagare

 

SSG Säkerhetskonferens 2016. Inlägg från en konferensdeltagare.

SSG Säkerhetskonferens 2016.
Inlägg från en konferensdeltagare.

 

SSG Säkerhetskonferens2016! Från Mi Ridell

SSG Säkerhetskonferens2016!
Från Mi Ridell