#16 100%-podden möter Jeanette Larsson, 2015


#16 100%-podden möter Jeanette Larsson

100% Charlotte - pod

 

Jeanette Larsson är en orädd person. Ända sedan hon var liten har hon, inom många områden, sagt som det är. Under sina år som polisen blev hon så småningom känd som en visselblåsare – hon vågade till exempel säga ifrån när poliser i Malmö uttalade sig rasistiskt.

En av de saker som tog längre tid att bli offentlig med är det faktum att hon är homosexuell. Redan under polisutbildningen blev hon medveten om att det var något hon behövde dölja, för att bli accepterad av gruppen. I dag tillhör hos dem som står upp för människors rätt att vara sig själva, självklart inkluderande HBTQ-personer.

Du möter alltså Jeanette Larsson, som arbetade kvar som polis länge, men som 2014 tog steget ut och startade sin egen föreläsningsverksamhet i Carpe Courage, som jag lite slarvigt skulle kunna översätta till Ta tag i modet, eller Lev modigt. Och det är vad hon själv gör.

Här kan du läsa mer om Jeanette, här om hennes föreläsningar och lyssna här på visionen för hennes verksamhet: Carpe Courages vision är att inspirera till civilkurage, mod, medmänsklighet, värdighet, respekt, tolerans och ansvar för alla människor utifrån mänskliga rättigheter.

 

100% Charlotte2

 

Här kan du lyssna på podavsnittet, genom att klicka här – men allra bäst är naturligtvis att prenumerera i din podcastapp.

100%-podden är mitt projekt där jag, Charlotte Rudenstam, möter fantastiska människor som älskar livet. Du kan lyssna här, men det är ännu smidigare om du prenumererar på podden i podcastappen i din smarta mobil eller surfplatta. Sök 100%-podden så hittar den rätt.

I appen kan du lyssna på avsnitten i din takt. Det kommer ett nytt avsnitt varje onsdag med en ny spännande människa.

Du kan också bidra till det här projektet genom att skriva en recension i din podcastapp – det gör att den placeras högre i sökmotorerna och att fler utanför mitt personliga nätverk kan hitta podden.

Just nu gör jag 100%-podden helt idéellt och är du en person som vill vara med och stödja poddens budskap, med pengar, sponsring eller på något annat sätt – ta gärna kontakt.

Min tanke är att #100procentpodden ska vara ett uthålligt projekt, med ett avsnitt varje vecka året runt.

Dessutom kommer det då och då specialavsnitt.

Som mitt eget sommarprogram 2015 eller avsnitt på engelska. Här det det första, en intervju med Andrew Barnes, som bara älskar tantra.

Kärlek till dig, för att du är just du.